Eikö sinulla ole energiaa? Kokeile matcha-teetä kahvin sijaan

 

Nykyaikana maailma on hektinen ja monet meistä juovat säännöllisesti juomia, joiden luvataan täydentävän puuttuvaa energiaa. Todennäköisesti suosituin energiaa antava juomamme on kahvi. Se on kuitenkin juoma, johon voi liittyä sivuvaikutuksia. Japanilainen vihreä matcha-tee tarjoaa runsaasti energiaa, mutta sen hyödyt päihittävät helposti kahvin.

 

Varo kahvin sivuvaikutuksia

Kahvi on erittäin suosittu piriste, joka antaa meille nopeaa ja keskittynyttä energiaa. Kahvin sisältämän kofeiinin vaikutus saavuttaa huippunsa jo 15-30 minuutin kuluttua nauttimisesta. Kofeiinin vaikutus katoaa kuitenkin yhtä nopeasti, ja sitä seuraava nopea notkahdus voi aiheuttaa elimistössä väsymystä ja uupumusta. Toki voit juoda toisen kahvin ja toisen, mutta sitten olet kierrossa, joka ei ole hyväksi psyykellemme tai elimistöllemme.

 

 

 

Matcha-tee antaa vahvaa, asteittaista ja pitkäkestoista energiaa!

 Nopeaan heräämiseen kahvi on hyvä valinta, mutta jos haluat pidempikestoisen energia-annoksen, matcha-tee on fiksu ja lempeä valinta. Matcha-tee sisältää samanlaisen määrän kofeiinia kuin kahvi,mutta aminohappojen ansiosta se vapautuu vähitellen ja ilman merkittäviä vaihteluita.

<

Kahvista poiketen energiaa vapautuu tasaisesti ja pidempään, jopa 6 tunnin ajan.

Kahvi on hyvä lisäaine.Kahvi on hyvä lisäaine.

 

Matcha-teen juominen on siis lempeämpää ihmisen elimistölle ja lopputulos energian muodossa, jota odotamme, on elimistöllemme selvästi myönteisempi.

 

Matcha-teen suuri etu on, että se on hellävarainen elimistöllemme

Koska kahvi pumppaa elimistöösi kerralla suuren määrän nopeasti vaikuttavaa kofeiinia, tämä energiaräjähdys voi aiheuttaa elimistössäsi hämmennystä, johon liittyy hikoilua, käsien tärinää, sydämentykytystä tai jopa ylivilkkautta ja hermostuneisuutta. Sen sijaan Japanilainen matcha tee&nbspsisältää aktiivisia ainesosia ja aminohappoja, jotka hidastavat teen sisältämän kofeiinin hajoamista ja suojaavat kehoamme tehokkaasti näiltä epämiellyttäviltä sivuvaikutuksilta.

 

 

Matcha-tee parantaa keskittymistä ja rauhoittaa aisteja

Kahvista poiketen matcha-tee saa hymyn huulille ja edistää keskittymistä aiheuttamatta väsymystä. Aisteja terävöittävien ja keskittymistä helpottavien aminohappojen ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta matcha-tee on erityisen suosittua opiskelijoiden keskuudessa. Laadukas matcha-tee vähentää fyysistä ja henkistä stressiä ja edistää onnellisuushormonien dopamiinin ja serotoniinin tuotantoa.

 Japanilaista matcha-teetä nautittuasi saatat löytää itsesi nauramasta loppuiltapäivän ajan, eikä mikään saa sinua sekaisin. 

 

Matcha-tee on luonnollinen antioksidantti

 sisältää runsaasti antioksidantteja, klorofylliä ja katekiinia. Matcha-teen tuotantoprosessi edellyttää lehtien suojaamista auringonvalolta, mikä lisää klorofyllin tuotantoa. Klorofylli tunnetaan myös kasvien elinvetenä, ja se antaa niille tyypillisen vihreän värin. Sisältämiensä aineiden ansiosta matcha-tee auttaa kehoamme hajottamaan haitallisia aineita, kuten raskasmetalleja ja erilaisia myrkkyjä. Kun juomme matcha-teetä, juomme hienoksi jauheeksi jauhettuja kokonaisia lehtiä, emme pelkkää uutetta, joten kehomme voi imeä kaikki nämä antioksidantit mahdollisimman hyvin. Matcha-tee sisältää myös A-, C- ja E-vitamiineja, pieniä määriä kivennäisaineita ja jopa 30 % kuitua.

Matcha-tee edistää siis myös immuunijärjestelmän moitteetonta toimintaa.

 

Matcha-teetä on jalostettu samalla tavalla jo yli 800 vuoden ajan

Teepellot peitetään verkoilla muutama viikko ennen sadonkorjuuta, jotta vain vähän auringonvaloa pääsee lehtiin. Vain nuorimmat ja hyvin vihreät lehdet korjataan. Kuivausprosessin aikana suonet ja varret poistetaan, ja vain lehtien hedelmäliha jauhetaan hienoksi jauheeksi graniittimyllyillä. Tämä jalostusmenetelmä on säilynyt muuttumattomana vuosisatojen ajan. Voit nauttia matcha-teetä täsmälleen samassa muodossa kuin japanilaiset keisarit ja samurait nauttivat sitä.

 Kun juot matcha-teetä, juot hienoksi jauheeksi jauhettua teelehteä.

 

Kahvia ja matcha-teetä voi yhdistää, mutta varoen

Tämän artikkelin tarkoituksena ei tietenkään ole lannistaa tai edes kieltää kahvin ystäviä luopumasta suosikkijuomastaan. Jos pidät kahvin tuoksusta ja mausta tai jos pidät nopeasta ja korkeasta kofeiinipitoisuudesta, sinun ei tarvitse luopua siitä. Jos haluat rikastuttaa juomavalikoimaasi matcha-teellä, suosittelemme näiden kahden juoman huolellista yhdistämistä. Esimerkiksi kupillinen tuoksuvaa kahvia aamulla ja hyvä matcha tee lounaan jälkeen on ihanteellinen, tai päinvastoin. Kahvi ja matcha sisältävät kumpikin erityyppistä kofeiinia (vapaata tai sidottua), ja niiden yhteisvaikutus ei välttämättä ole hyväksi kehollesi.

 

 

Matcha-teen valmistaminen on nopeaa ja helppoa

Lisää vain vettä, ravista muutaman sekunnin ajan shakerissa tai muussa suljettavassa pullossa ja olet valmis. Jos juoma maustetaan tuoreella hedelmämehulla tai hunajalla, saat vitamiinipommin, joka on täynnä luonnollisia antioksidantteja. Hienoksi jauhettu matcha-tee voi saada tuhansia eri muotoja. Kylmä matcha-tee on virkistävää kesällä ja lämmittävää talvella.

 

Hae aitoa, japanilaista ja laadukasta matcha-teetä! Älä tyydy korvikkeeseen!

Jos etsit laadukasta alkuperäistä matcha-teetä, joka tarjoaa sekä erinomaisen makuelämyksen että poikkeukselliset ja todistetut vaikutukset kehoon, eivät luultavasti halua tyytyä tarjolla oleviin huonompilaatuisiin korvikkeisiin ja väärennöksiin.   Jos haluat tietää, miten erotat aidon matcha-teen korvikkeesta, lue artikkeli.