Mistä tunnistat aidon, laadukkaan matcha-teen Japanista?

Matcha-teen jalostuksen yli 800 vuotta vanha perinne

Ensimmäiset teelehdet kerätään keväällä. Pelto peitetään verkoilla kolmen viikon ajan, jotta kasvi tuottaa auringonvalon puutteen vuoksi runsaasti klorofylliä, joka antaa matcha-teelle sen smaragdinvärin. Laadukkaan alkuperäisen matcha-teen runsas vihreä väri johtuu siis pääasiassa verkoilla peitetyistä pelloista. Samalla vain nuorimmat ja vihreimmät lehdet kasvin latvasta poimitaan yleensä käsin.

 

Matcha-tee valmistetaan graniittimyllyissä 

Heti lehtien poimimisen jälkeen ne viedään jatkojalostukseen. Alkaa prosessi, jossa lehdet muutetaan hienoksi jauhetuksi jauheeksi. Kuivausprosessin aikana suonet ja varret poistetaan. Kuuma höyry estää käymisen, pitää lehdet tuoreina ja varmistaa, että kaikki ravintoaineet säilyvät teessä. Lehtien hedelmäliha jauhetaan hienoksi jauheeksi graniittimyllyissä. Hyvin jauhettu matcha-tee on niin hienoa, että se melkein sulaa suussa.

 

 

Miten tunnistaa aidon ja laadukkaan Japanista peräisin olevan matcha-teen?

Jos etsit laadukasta alkuperäistä matcha-teetä, joka tarjoaa sekä erinomaisen makuelämyksen että poikkeukselliset ja todistetut vaikutukset elimistöön,

et todennäköisesti tyydy tarjolla oleviin heikompilaatuisiin korvikkeisiin ja väärennöksiin, jotka eivät ole peräisin Japanista. Miten voit suunnistaa ja löytää laadukkaan alkuperäisen?

    Todistukset ja testit 

Onko mainitulla Matcha-teellä on tuotesertifikaatteja  Onko se luomulaatua  Voiko myyjä testata tiukasti sienet, torjunta-aineet, raskasmetallit ja e. coli-bakteerit? 

 

    Teen alkuperä

 Ilmoittaako valmistaja tai myyjä teen alkuperän? Pakattu tee ilman alkuperää koskevia tietoja on kyseenalainen, sinun kannattaa etsiä toinen tuote.

 

 

 

Laadun tarkistamiseen on yksinkertainen testi

Mauhetun matcha-teen laatu selviää seuraavalla testillä - kaada hieman matcha-teetä valkoiselle paperille ja aja sormesi kasan läpi itseäsi kohti ja tarkkaile, onko viiva tiivis. Vähemmän laadukkaan teen viiva on epätasainen ja lyhyempi. Voit jopa tuntea jyvien koon sormen alla. Tämän yksinkertaisen testin avulla voit tunnistaa matcha-teen jalostuslaadun. Väärin jauhettu matcha-tee on karkeampaa ja teen jyvät ovat liian suuria, joten viiva on myös lyhyempi. Aito matcha tee jauhetaan vain hedelmälihasta, ilman varsia, perinteisissä graniittimyllyissä.

 

<

 

Kun lehdet jauhetaan kokonaisina yhdessä parkitusaineiden kanssa, tee on epämiellyttävän karvasta katkeraan ja sen väri on beigestä ruskeaan. Aidon matcha-teen on oltava:

    • maistua hyvältä eikä saa olla katkera
    • <väriltään voimakkaan vihreää

 

    Matcha-teen pakkaus on tärkeä

     

    Ilma ja valo ovat japanilaisen vihreän matcha-teen suurimmat viholliset. Ne heikentävät nopeasti matcha-teen laatua, väriä, makua ja aromia. Siksi matcha-teen pakkauksella on suuri merkitys tämän tuotteen laadulle. Kookkaammissa pakkauksissa tee ei ole riittävän suojattu ja menettää värinsä, makunsa ja arominsa jo muutamassa päivässä. Ihannetapauksessa tee tulisikin pakata yksittäisiin annoksiin, jolloin pussin tulisi suojata teetä täydellisesti ilmalta ja valolta.

     

     

     

    Matcha-tee-brändi tuo aidon alkuperäisen Japanista

    Matcha Tea -tuotemerkki tuo maahan alun perin jalostettua Matcha-teetä suoraan japanilaisilta teeplantaaseilta. Takaamme 100-prosenttisen luomulaadun, joka on todistettu 9 eri sertifikaatilla, ja tee täyttää EU:ssa myytävälle teelle asetetut tiukimmat rajoitukset. Matcha-teetä ei fermentoida prosessoitaessa, eikä siihen lisätä väriaineita, lisäaineita tai säilöntäaineita. Matcha-teemme kasvatetaan luonnonmukaisissa olosuhteissa, ja jokainen erä testataan säännöllisesti erikoislaboratoriossa mahdollisten torjunta-aineiden, sienten, e.coli-bakteerien ja raskasmetallien varalta. Etsimme aktiivisesti ympäristöystävällisempiä ratkaisuja tuotantoon ja pyrimme minimoimaan hiilijalanjälkemme (käytämme esimerkiksi FSC-sertifioituja paperipakkauksia). Pakkaamme jokaisen annoksen matcha-teetä ilmatiiviisti suljettuun pussiin maksimaalisen tuoreuden ja täydellisen maun takaamiseksi, kun se puretaan pakkauksesta.

     

     

    Matcha-teen ainutlaatuiset vaikutukset

    Korkean klorofyllipitoisuutensa ansiosta matcha-tee on täynnä antioksidantteja ja aminohappoja. Koska matcha-teetä ei hauduteta, vaan juodaan jauheeksi jauhettu kokonainen lehti, kehomme voi imeä mahdollisimman suuren määrän näitä antioksidantteja. Matcha-tee sisältää myös A-, C- ja E-vitamiineja, pieniä määriä kivennäisaineita ja jopa 30 % kuitua. Matcha-tee stimuloi aivoja, parantaa keskittymiskykyä ja antaa energiaa, joka vapautuu 3-6 tunnin aikana. Yksi kupillinen matcha-teetä on kuin 10 kupillista klassista vihreää teetä. Aito alkuperäinen matcha-tee Japanista säätelee verenpainetta ja verensokeria.

    .